Stressregulatie & Meditatie

Stress zet zich vast in je lichaam, en kan zich uiten in veel gedachten, somberheid, vermoeidheid, emotionele labiliteit, piekeren. Die vastgezette energie kan je ook weer via het lichaam ontladen. Door te bewegen kan lichamelijke en emotionele stress ontladen worden. Zo kan je opgebouwde spanning loslaten. Hierdoor verbeter je je mentale en fysieke rust. Het geeft ruimte in je lichaam en rust in je emoties en gedachten.

bio-energeticaIn de lessen wordt gewerkt met zachte en stevige beweging van verschillende spieren in je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van Bio-energetica, TRE (Tension Release Excercises), mindfulness, lichaamswerk. Daarnaast zal je in de lessen ook onderzoeken hoe jij op verschillende evaringen reageert. Een deel van de les zal besteed worden aan meditatie. Via geleide meditatie, vipassana meditatie en actieve (Osho) meditaties kan je ruimte en stilte in jezelf ontdekken.

In deze lessen:

  • ontspan je via verschillende technieken je lichaam en je hoofd,
  • onderzoek je hoe jij reageert op stress en wat jou helpt je te ontspannen,
  • leer je mindfull aanwezig te zijn bij activiteit en rust,
  • laad je je “batterij” weer op
  • Oefen je met Vipassana meditatie en actieve (Osho) meditaties.

Door in een groep te oefenen, gaat het mediteren doorgaans makkelijker. In een groep kom je sneller bij rust en stilte, en ondersteun je elkaar.

Er zal voldoende ruimte zijn om te ontdekken wat deze verschillende vormen te bieden hebben en welke vorm het best bij jou past.

“ Wat een mooie, inspirerende en leerzame meditatie avonden. Ik genoot van de meditaties en elke keer ontdekte ik weer iets van mijzelf. Negatief of positief, beiden zijn OK.
Ik ervaar minder stress en meer energie.”  

Wim

Er zijn van oktober 2017 tot voorjaar 2018 geen activiteiten, in verband met mijn zwangerschapsverlof. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe agenda, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.