Vaste lessen om de twee weken op donderdagavond

19.15 – 20.15 uur: Stress release

Stress zet zich vast in je lichaam, en kan zich uiten in veel gedachten, somberheid, vermoeidheid, emotionele labiliteit, piekeren. Die vastgezette energie kan je ook weer via het lichaam ontladen. Door te bewegen kan lichamelijke en emotionele stress ontladen worden en opgebouwde spanning losgelaten. Hierdoor verbeter je je mentale en fysieke rust. Het geeft ruimte in je lichaam en rust in je emoties en gedachten.

In deze les wordt gewerkt met zachte en stevige beweging van verschillende spieren in je lichaam. Er wordt gebruik gemaakt van Bio-energetica, TRE (Tension Release Excercises), mindfulness en lichaamswerk.  De les eindigt met een geleide meditatie om bij te ontspannen.

DEZE LES ZIT VOL

20.30- 21.30: Vipassana meditatie

Meditatie is oefenen in wakker aanwezig zijn en ontspannen in wat er is. Waarnemen wat er hier en nu gebeurt, zonder erover te oordelen of je ermee te bemoeien. Vipassana is een eeuwenoude techniek waarbij je oefent met dit simpelweg gewaarzijn. Hierbij wordt stilte meditatie afgewisseld met loopmeditatie.
Door in een groep te oefenen, gaat het mediteren doorgaans makkelijker. In een groep kom je sneller bij rust en stilte, en ondersteun je elkaar.

Deze lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden, maar vormen samen ook mooi een geheel. Juist door eerst in je lichaam te komen en spanning te ontladen, wordt het daarna makkelijker te mediteren.

meer over Bio-energetica en TRE>>vipassana

meer over Vipassana en mindfulness>>

Tarieven najaar 2015

Stress release & Vipassana

8 lesweken, data: donderdag 10 & 24 sept, 8 & 22 okt, 5 & 19 nov, 3 & 17 dec

Wil je 1 les per avond volgen:
Seizoenskaart 8 lessen: 88 euro

Wil je 2 lessen per avond volgen:
Seizoenskaart voor 8 avonden (16 lessen): 128 euro

Als er plek is kan je ook een proefles komen volgen, geef je daar dan per mail voor op
Kosten: 10 euro

Locatie: Oudegracht aan de werf 328