De kracht van JA

Afgelopen jaar heb ik erg genoten van het werk dat ik doe. Ik ben telkens verrast hoeveel er mogelijk is als je stilstaat bij wat er in dit moment met je gebeurt. En je daarin gehoord en gezien wordt. Als er allereerst een JA komt op dat wat is.

Ja is heel krachtig. Denk maar eens aan iets waar je mee worstelt op dit moment. En kijk dan eens of je er vanuit een accepterende houding naar kan kijken. …Ja, ik voel me kwetsbaar. Ja, ik ben boos. Ja, ik voel me onzeker. Ja, ik ben bang. Ja, ik wil meer ruimte innemen. Ja, ik voel me gespannen…. En merk dan eens op wat er verandert.

Jezelf een ja geven is misschien wel een van de lastigste dingen om te doen. Vanuit oude patronen zijn we gewend onszelf of wat we voelen te verdedigen, bekritiseren of bagatelliseren. Maar dit houdt je weg bij werkelijk contact met jezelf. En weerhoudt je te leven zoals je eigenlijk zou willen.

plantje

Om steeds meer in de ruimte van acceptatie te komen is het allereerst ontspanning nodig. Meditatie en ontspanningsoefeningen kunnen hier enorm bij helpen. Meditatie helpt je steeds meer simpelweg te zijn met wat er is, zonder iets weg te duwen of te willen veranderen. Door de getuige in jezelf wakker te maken ontstaat er ruimte. In die ruimte kan je gaan kijken wat er met je gebeurt en wat je nodig hebt. Wat houdt je tegen volmondig ja te zeggen, tegen jezelf en je levenskracht?

Als je er liefdevol naar kan kijken, krijgt het de ruimte te veranderen. Paradoxaal genoeg gaat het vaak weer stromen op het moment dat je stopt te vechten tegen wat er hier en nu gebeurt. Als je Ja zegt tegen het hier en nu. En dan komt er vanzelf een beweging, net als een plantje dat altijd zijn weg naar het licht vindt.

.

Benieuwd hoe je hiermee kan oefenen? Het aanbod voor de komende maanden vind je onder het kopje agenda: trainingen en meditatieavonden die helpen het JA in jezelf te versterken. Come as you are!

Heb je vragen? schroom niet mij te mailen, welkom!

.

Of kijk eens op www.happytobe.nl voor een individueel traject.

flowboeddha

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *